Turistvisum

För dig som ska resa till Ryssland som turist krävs ett turistvisum. Turistvisum till Ryssland kan du ansöka om via post genom att sända in följande dokument:

  • En komplett ifylld ansökningsblankett (finns här)
  • Ditt pass, giltigt minst 6 månader efter hemkomst från Ryssland samt med minst två tomma sidor. Passet får inte vara skadat på något sätt.
  • Ett passfoto, nytaget och välliknande, med ljus bakgrund.
  • Intyg på reseförsäkring.
  • Visumstöd, vilket innebär:
    • Bekräftelse på att du bokat och betalat hotell för hela din vistelse
    • Turistvoucher från en auktoriserad rysk resebyrå – Detta får du från hotellet. Fråga hotellet om det när du bokar. Exempel på turiststöd finns här och här.

Du kan få visum för maximalt 30 dagar.

Du kan inte posta ansökan till Rysslands ambassad utan får antingen gå dit själv eller posta din ansökan till ett ombud som hjälper dig med att få visum till Ryssland.